dijous, 17 de setembre del 2009

MIGDIADA LITERÀRIA A PUIG DE RAJOLS


Apels, amb la col·laboració de l'Associació dels Amics de la Migdiada, us convoca el diumenge 27 de setembre a l'hora de dinar, a Puig de Rajols, per tal d'experimentar els efectes dormitius de la literatura.
L'ordre del dia seguirà un esquema semblant al que segueix:
-Trobada i benvinguda
-Dinar: amanida, arròs (a càrrec del prestigiós cuiner Josep Casadesús), fruita del temps, dolços i cafè
-Migdiada literària:
Una vegada tothom es trobi còmodament instal·lat i en situació horitzontal en un indret ben adequat, a l'ombra o al sol, segons el temps que faci, damunt l'herba o arrepapats entre les pedres i les branques, i no cal dir-ho, si cal, acompanyats amb coixins i vànoves, amb matalassos, amb gandules, amb bancs, amb llits, amb catifes i tot allò que de forma facultativa trobeu indispensable per a la bona marxa dels vostres afers; entre dormida i dormida, procedirem a la lectura o recitat de poemes o proses que els assistents haureu preparat prèviament (i que poden ser vostres o d'altres, adormidors en si mateixos o relacionar-se vagament amb el tema que ens ocupa).

Com arribar a Puig de Rajols: Heu de sortir de l'aparcament de Rupit i agafar, a mà dreta, la carretereta que va en direcció a Vilanova de Sau. Passareu de llarg Sant Joan de Fàbregues i Salt de Sallent, i uns dos o tres quilòmetres després, trencareu per una pista que no és asfaltada en direcció a Montdois. De seguida arribareu a un bosquet d'eucaliptus. Allà podeu deixar el cotxe, si no és un totterreny, i baixar a peu; ho recomanem perquè aquest últim tram és una baixada que després fa de mal pujar; el camí és a mà esquerra, d'uns vint minuts. Puig de Rajols queda a prop de la capçalera del pantà de Susqueda. Amb tot, a cada trencant hi posarem petits indicadors.

Per tal de preveure les mesures d'arròs, agrairíem (si bé no és del tot indispensable), que ens confirmeu l'assistència.

Contactes: Mercè Coma 628042891 -Salvador Giralt 93 8502143
amicsdelamigdiada@gmail.com

Última hora: comptarem amb l'assistència de l'Orquestra Estocàstica Ramadera (el Ramat Musical)

17 comentaris:

El LLetraferit de Manlleu ha dit...

Apels? Què vol dir? Qui són? És una associació, un club? A què es dediquen?

Anònim ha dit...

"Apel" vol dir crida en occità.
Òscar Rocabert
oscar@victimaibotxi.com

El President ha dit...

Està bé aquest doble sentit, interessant...
He preguntat entre els components d'Apels i hi ha una certa confusió, però dedueixo que és gairabé segur que també vol dir:
"Associació de poetes escriptors i lectors".
És una associació amb base principalment a l'Esquirol i que organitzen trobades com aquesta que ara farem, amb la particularitat que sempre es fa l'encàrrec a dues persones d'organitzar la trobada següent.
Això fa que la freqüència sigui imprevisible, i també la proposta en concret.
De l'última trobada, que va ser a la Roca de Sobremunt, em sembla que en fa un parell d'anys.

El LLetraferit de Manlleu ha dit...

Estic preparant a fons la meva intervenció del diumenge. Hi haurà alguna limitació de temps?

François ha dit...

Escolteu, i el vi? Com és que en el menú no es diu res del vi?

El President ha dit...

Benvolgut Lletraferit, hauríem de procurar que els participants no entressin en son profund, demano sentit comú...

Anònim ha dit...

Oh, que bonic anar a dormir a l'hora sexta ben dinat...

Anònim ha dit...

Hi haurà menjar també pels vegeterians?

El Marmitó de can Soques ha dit...

En relació al tema del menjar, els vegetarians podeu estar tranquils. Conec el cuiner i us puc assegurar que a l'arrós, a més a més de conill, porc, pollastre i altres bestioles, hi haurà verdura; segur, hi haurà verdura.
I en quant al vi, estic seguint aquest tema amb molt d'interès, i he sentit a dir que es plantegen portar la bota de l'associació...
Això podria ser un esdeveniment memorable perquè mai no ha sortit de la bodega. Us ho podeu imaginar? La bota de l'associació...

Wendy Lu ha dit...

Ara cal pensar en què recitareu o llegireu, i deixar-vos de viandes i de begudes. S'ha de considerar que això és sobretot un acte literari, i no un xeflis.
Jo no acabo de decidir-me; si llegir algun comentari sobre la codícia del Millet, la sobèrbia del Bru de Sala, la luxúria de Berlusconi o l'espionatge als vicepresidents del Barça.
Per cert, a l'Associació d'Amics de la Migdiada això de l'espionatge no podrà passar mai, perquè no hi ha vicepresidents, em sembla.
au, fins diumenge, que ja va sortint el sol!

Rita ha dit...

Aquest matí, el Secretari m'ha explicat que hi hauria una Orquestra Estocàstica Ramadera, que vol dir ovelles i cabres tocant instruments musicals. Que interessant!
El que no m'ha sabut explicar és quines peces tocaran. Algú ho sap?

Aparici ha dit...

Pues a mi m'agradaria que toquessin La Pastoral. Quina gràcia, ha, ha, ha!

El Rellotger ha dit...

I a mi el cant del cigne! Ah,ah, ah!

El Ratolí Hurtado ha dit...

Hi,hi,hi,hi!

EL Secretari ha dit...

No són ovelles, aquestra vegada els músics seran un ramat de gossos de cacera. Sembla que volen provar amb un nou repertori.

Anònim ha dit...

El cant dels ocells, el carnaval dels animals, l'orgue de gats, els músics de Bremen, Pere i el LLop, el vals de la Vaca....
...i per acabar...El Cant de la Cardina!!! Això tocaran els gossos, amb les campanes al coll, pobrissons...com si no tinguessin prou amb els senglars! aquesta associació cada dia està més "sonada", mai més ben dit. Jo no sé com aquests altres...els Apels...es fan amb entitats com els Amics de la Migdiada. Perque els Apels, tothom ho sap, són un grup molt reconegut d'Esquirols. Aquests de la Migdiada s'haurien d'aplegar amb l'Orfeó Català, que...en fi, ja sabeu!

Wendy Lu ha dit...

Ei, sabeu què? diumenge hi ha un aplec de totes les corals de Girona a Sant Martí Sacalm, bastant a prop d'aquesta migdiada literària.
Potser es perdran, aquests gossos campaners, amb tanta música! haurem d'estar al tanto i preparar costelles, si no els gossos marxaran a l'ermita , que t'hi jugues!