dimarts, 29 de desembre del 2009

La malaltia de l'Aparici

Corre la brama que la malaltia de l'Aparici és la mateixa que va patir Dafnis. Això sí que em sabria greu, pobre! Ara últimament no soporta la llum i viu a les fosques, estirat al llit i sempre tapat amb un parell de mantes.


"Jo sóc aquell Dafnis que duia aquí a pasturar les seves vaques; Dafnis, que abeurava aquí els seus jònecs i les seves vedelles.
Oh Pan, Pan: tant si et trobes als cims del Liceu, com si recorres el gran Ménal, vine a l'illa de Sicília, abandona l'altura d'Hèlice i el túmul enlairat del fill de Licaó, que els mateixos déus admiren.
Vine Senyor, i pren aquesta bella flauta, d'alè de mel, ajustada amb espessa cera i que tant bé s'adapta al llavi. Per culpa de l'amor hom se m'endú cap a l'Hades.
I ara, esbarzers i espinals, floriu plens de violes; que el bell narcís adorni els ginebrers. Que tot es capgiri: que el pi llevi peres, puix Dafnis es mor, i el cérvol persegueixi els gossos, i el mussol muntanyenc competeixi amb els rossinyols".
Després d'aquestes paraules, callà. Afrodita volgué redreçar-lo, però ja el fil de les Moires s'havia acabat i Dafnis posà el peu a la llacuna. La gorga engolí aquell home, estimat de les Muses, que mai no fou odiat per lesNimfes. (Teòcrit, Idil·lis. Trad Josep Alsina)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

El que li passa a l´Aparici és que està hivernant, recollit com els mateixos fills del bosc.
Ara amb el foc de Nadal tot reneix i ja veurà com l´Aparici es reanimarà.

BON ANY 2010!!

Bones migdiades!!

Franz ha dit...

Ja som al 2010 i la panera de Jamones el Pozo ancara no ha arribat.
Començo a pensar que ha estat una broma de mal gust... Senyor Juan Pedro Florido, més respecte pels malalts!

Anònim ha dit...

Sí, no s'hi val a jugar amb la salut de les persones!

Juan Pedro Florido. El Pozo S.A. ha dit...

Estimados anónimos, ante todo les pediría que para calumniar nuestra empresa dieran por lo menos la cara.
Al estimado señor Don Franz le pediria que nos facilitara, si fuera tan amable, la dirección del señor don Aparicio Burro Catalán para ver si ha habido algun error en el envío.
Y el señor Don Aparicio que opina de todo esto?
Estoy muy molesto con este bloc o como se diga, porque se vierten aquí malas palabras que desprestigian una empresa centenaria. Señor Presidente de la Asociació de amigs de la misdiada, le pido , de presidente a presidente, un pacto de caballeros! y paciencia que hasta que no pasen los reyes hay tiempo para todo.

Anònim ha dit...

Ja veieu, els espanyols sempre estan en el mateix, molt xerrar, molt xerrar pero "no sueltan el jamón ni enrampan-los"! Classic de tota la vida.

Desabillé ha dit...

Escolteu, he sentit a dir que l'Aparici està enamorat. Algú en sap alguna cosa?