Bon dia a tothom. Sóc en Marmitó de can Soques, i em plau, amb el permís del President, d'escriure en aquest aparador la recepta de la confecció de la Salsa Verda tal com s'explica en el Libre de Sant Soví. Allò que deiem dels caragols..., ben cuitets i adobats amb salsa verda són immillorables!
CAPÍTOL CLXVII QUI PARLA COM SA DEU FFER EN ALTRA MANERA JURVERT HO SALSA VERT
Si vols ffer salsa vert, ages ffulles de jurvert ab tot lo tendre, e lleve'll e axugue'l al sol o sens sol. E puys pique'l ffort ab canyella, clavels, gingebre, pebre, avellanes torrades, a mesura de quasquu. E tasta-ho, que si a la una cossa sap, que hi metes de la altra. E destrempa-ho ab vin blanch ho quin se vuylla, e ab vinagre, e que lo vinagra hi sàpia més. E pot-hi hom metra pa torrat mullat ab vinagre, e mel ho sucre ha hom deliquat, o arop.
bon profit!
dimecres, 11 d’agost del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
5 comentaris:
I els alls? Que no hi han alls en aquesta salsa?
Oh, que bona! vaig a provar de seguida.
Faig saber que el julivert del meu hort se l'han menjat els caragols. El julivert, els tomàquets, les bledes, les monjetes...; o sigui que podríem dir que són uns caragols molt ben condimentats.
La meva paciència s'ha acabat, ja no espero més, aquesta tarda els hi poso el pinso.
a mi m'han menjat el julivert les formigues Linephitema Humilis versió mutant catalana (ho sabíeu que l'invasiva Humilis procedent de l'Argentina ha mutat als Països Catalans exclussivament?).
El julivert i totes les arrels de les verdures.
I a sobre m'ha plogut més d'una dotzena de peixos, que es veu que els peixos tenen la trempera disparada.
Aquesta tarda els hi poso pinso...i a les formigues...permetrina...
...ai Sr.!
Criminals! Galifardeus! Esbirros i esbirras!Oh cruents occidors cruels de les bestioles de Nostre Senyor!
Publica un comentari a l'entrada